dijous, 26 de febrer del 2015

No al 3+2: JovesPV-Compromís amb el 26F!

- versió valencià -
La universitat pública ha patit un nou atac per part del govern espanyol del Partit Popular, presentat pel Ministre de Cultura i Educació, José Ignacio Wert. El Decret "3+2" ha sigut aprovat amb nocturnitat i traïció, sense comptar amb la veu ni el consens de la comunitat universitària, tònica habitual del Partit Popular. El govern omet el debat, però ja no al si de la universitat, sinó al Congrés dels Diputats, on governen a colp de decret, destrossant, sense rèpliques, el poc que ens queda de l’Estat del Benestar.
Este decret, a més, ve precedit de la reducció constant, per part del PP, dels pressupostos de les universitats públiques, obligant-les a reduir despeses. El govern vol així augmentar el preu de la matrícula de l’educació superior; fer de l’educació pública universitària un privilegi per a les minories enriquides que s’ho poden permetre. No recorda a un model d’universitat privada? Exactament és el que busquen: privatitzar la universitat, reduir l’autonomia universitària i que la institució educativa es transforme en classista, reminiscències d’un passat d’època franquista.
El nou decret "3+2" devalua els graus en 3 anys i els transforma en paper mullat per al mercat laboral, ja que s’hi impartirà “matèria bàsica i generalista”. Així, obligaran l’estudiantat a cursar estudis de màster per obtindre l’especialització, l’autèntica acreditació universitària, fet que dispara el preu dels estudis.
El "3+2" també causarà l’acomiadament massiu del professorat, a causa de les reduccions de les assignatures de grau, sumades a la reducció de crèdits i alumnat matriculat. És a dir, el decret 3+2 és un atac contundent i premeditat contra la universitat pública, la de totes i tots. Si s’arribara a aplicar, suposaria el tancament definitiu de les portes de la universitat per a milers de persones. D'esta manera, el govern atempta contra el dret a l’educació i afavoreix les classes altes de la nostra societat.
Per tant, hem de dir prou als continuats atacs a l’educació publica i als nostres drets fonamentals. El PP està destrossant el nostre Estat de Benestar sistemàticament, deixant-nos sense educació, sense sanitat i, en definitiva, arrebatant-nos els nostres drets més bàsics.
Des de JovesPV-Compromís Petrer, volem mostrar tot el nostre suport a la Comunitat Universitària i instem a secundar la Vaga del 26 de febrer per tal d'aconseguir una participació massiva de la societat civil a les manifestacions convocades en els diferents punts del territori. Si no protegim el nostre present, perdrem el futur.
JovesPV-Compromís Petrer
 
- versión castellano -
No al 3+2: JovesPV-Compromís con el 26F!
La universidad pública ha sufrido un nuevo ataque por parte del gobierno español del Partido Popular, presentado por el Ministro de Cultura y Educación, José Ignacio Wert. El Decreto "3+2" ha sido aprobado con nocturnidad y traición, sin contar con la voz ni el consenso de la comunidad universitaria, tónica habitual del Partido Popular. El gobierno omite el debate, pero ya no en el seno de la universidad, sino en el Congreso de los Diputados, donde gobiernan a golpe de decreto, destrozando, sin réplicas, lo poco que nos queda del Estado del Bienestar.
Este decreto, además, viene precedido de la reducción constante, por parte del PP, de los presupuestos de las universidades públicas, obligándolas a reducir gastos. El gobierno quiere así aumentar el precio de la matrícula de la educación superior; hacer de la educación pública universitaria un privilegio para las minorías enriquecidas que se lo pueden permitir. No recuerda a un modelo de universidad privada? Exactamente es lo que buscan: privatizar la universidad, reducir la autonomía universitaria y que la institución educativa se transforme en clasista, reminiscencias de un pasado de época franquista.
El nuevo decreto "3+2" devalúa los grados en 3 años y los transforma en papel mojado de cara al mercado laboral, ya que se impartirá “materia básica y generalista”. Así, obligarán al estudiantado a cursar estudios de máster para obtener la especialización, la auténtica acreditación universitaria, hecho que dispara el precio de los estudios.
El "3+2" también causará el despido masivo del profesorado, debido a las reducciones de las asignaturas de grado, sumadas a la reducción de créditos y alumnado matriculado. Es decir, el decreto 3+2 es un ataque contundente y premeditado contra la universidad pública, la de todas y todos. Si se llegara a aplicar, supondría el cierre definitivo de las puertas de la universidad para miles de personas. De esta manera, el gobierno atenta contra el derecho a la educación y favorece a las clases altas de nuestra sociedad.
Por tanto, debemos decir basta a los continuados ataques en la educación publica y en nuestros derechos fundamentales. El PP está destrozando nuestro Estado de Bienestar sistemáticamente, dejándonos sin educación, sin sanidad y, en definitiva, arrebatándonos nuestros derechos más básicos.
Desde JovesPV-Compromís Petrer, queremos mostrar todo nuestro apoyo a la Comunidad Universitaria e instamos a secundar la Huelga del 26 de febrero para conseguir una participación masiva de la sociedad civil en las manifestaciones convocadas en los diferentes puntos del territorio. Si no protegemos nuestro presente, perderemos el futuro.
JovesPV-Compromís Petrer